Hevosavusteinen toiminta

Hevosavusteinen kuntouttava toiminta sopii mm. mielenterveyskuntoutujille, koulukiusatuille, syrjääntyneille, syömis-, kehitys- tai käytöshäiriöistä kärsiville (esim. autismi ja ADHD-oireyhtymä), stressistä ja työuupumuksesta kärsiville itsetuntoa vahvistavana ja voimaannuttavana toimintana elämän eri vaihessa taikka esimerkiksi aktivoimaan pitkäaikaistyöttömiä.

Hevosavusteinen kuntoutus on prosessi, jossa hyödynnetään ihmisen ja hevosen välistä vuorovaikutusta. Hevonen on hyvä opettaja ja kasvattaja, se kohtaa kaikki ihmiset samanarvoisesti arvostelematta ja syrjimättä. Hevosen lempeä ja rauhallinen suhtautuminen ihmisiin ja luonto ympärillä auttaa rentoutumaan arjen kiireistä. Ratsastustaito tai aikaisempi hevoskokemus ei ole tarpeen. Harjoitukset suoritetaan talliympäristössä hevosen kanssa toimien, esimerkiksi maastakäsin hoitaen, ajaen tai ratsastaen, kuntoutujan yksilölliset tarpeet huomioiden. Voimme tutustua ja hoitaa myös tilamme muita eläimiä (aasit, kanit, possut, lehmät, lampaat). Hevosavusteisen kuntoutumisen tavoitteena voi olla mielen kuntoutumisen lisäksi esim. tunnetaitojen ja keskittymiskyvyn parantaminen, oppimisvaikeuksien tai motoristen taitojen kehittäminen.

Käytössämme on kiltit, rauhalliset ja monikäyttöiset vuonohevoset ja shetlanninponi. Vuonohevonen on rotuna lempeä ja rauhallinen, matalahko, mutta vankkarakenteinen, koon puolesta sopiva niin pienille lapsille kuin aikuisillekin. Hevosemme ovat tottuneet monenlaisiin ihmiskontakteihin ja tilanteisiin.

Toiminnan toteuttaa hevosavusteinen koulutuksen suorittanut Hannamaija Yli-Tokko / 0453232627

Hinnat

50€ / 1h
65€ / 1,5h
75€ / 2h